Naarmate men ouder wordt gaat de mate van mobiliteit een steeds grotere rol spelen. Ouderen boven de 70 jaar zijn gemiddeld zelfs, maar 30 minuten mobiel buiten de deur. Een positieve ontwikkeling zijn hulpmiddelen zoals scootmobiels, en rollators die ouderen met hun mobiliteit buiten de deur helpen. Voor in de woning zijn er tal van oplossing rondom de mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van een traplift. Traplopen is een groot punt onder senioren van 75+ en kon in het verleden alleen opgelost worden door middel van een verhuizing.

Wat kosten trapliften?

Het installeren van een traplift wordt steeds vaker gezien als oplossing om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Maar wat kost een traplift nou precies? De prijzen beginnen vanaf enkele duizenden euro’s maar kunnen afhankelijk van de benodigdheden oplopen tot boven de tienduizend euro. Er zijn gelukkig enkele alternatieven zoals het huren van een traplift, het installeren van een gebruikte traplift. Of het aanvragen van een subsidie. Momenteel zijn er circa 120.000 ge├»nstalleerde trapliften in Nederland, en naar verwachting zal dit aantal sterk groeien. Hopelijk zullen er de komende jaren steeds meer betaalbare hulpmiddelen beschikbaar zijn die ouderen helpen om langer zelfstandig te wonen.

Onafhankelijke installateurs zijn aan te raden

Om te besparen op de prijs van trapliften is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Het is verstandig om deze vergelijking te maken bij een bedrijf dat een zeer brede selectie heeft. Deze kan u adviseren over verschillende merken en soorten traplift. De installatie van een traplift kan zowel in de binnenzijde als de buitenzijde van de trap worden gedaan. Ook hierover is het belangrijk om advies te krijgen. Wij hopen dat onze tips op het gebied van prijzen vergelijken u succesvol zullen helpen in de zoektocht naar een traplift.